Search
Close this search box.

Betere resultaten voor Time Warner, moederbedrijf CNN en HBO

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner, moederbedrijf van onder meer CNN, Warner Bros en HBO, heeft vorig jaar een hogere omzet en winst behaald, dankzij groei bij alle onderdelen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De omzet steeg met drie procent naar 27,4 miljard dollar (24,2 miljard euro). De nettowinst ging met ruim een miljard dollar omhoog naar meer dan 3,8 miljard dollar. Time Warner profiteerde van hogere advertentie-inkomsten en meer klanten voor zijn betaalzenders. Zo scoort HBO goed met de populaire series Game of Thrones en True Detectives.

De winst per aandeel in het vierde kwartaal kwam voor het 24e kwartaal op rij hoger uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten