Divorce en Boer Zoekt Vrouw maken kans op Televizier-Ring

De televisieprogramma’s Floortje naar het einde van de wereld, Boer zoekt vrouw, Divorce, Moordvrouwen en Proefkonijnen maken kans op een Televizier-Ring. Dat blijkt uit de top vijf van de tweede kwalificatieronde van de prijs.

Het publiek kon tot woensdag stemmen op het beste programma van het afgelopen kwartaal. Op de website van Televizier stonden ruim tweehonderd programma’s en series die van 1 november 2014 tot 1 februari 2015 zijn uitgezonden. Daaruit is, op basis van de stemmen, een top vijf gemaakt. Chantal blijft slapen, Celblok H. en Expeditie Robinson vielen af.

In de eerste kwalificatieronde werden Dokter Tinus, Heel Holland bakt, Over mijn lijk, RTL Late Night en SynDROOM geselecteerd door Televizier.

De laatste twee kwalificatierondes zijn in mei en augustus. In totaal dragen tv-kijkers zo twintig programma’s voor. De redactie van het blad Televizier kiest de andere twintig kandidaten. Het voortraject voor de Televizier-Ring, geen publieksprijs maar een juryprijs, is nu veranderd. Een aantal programma’s dat in september en oktober wordt uitgezonden, had ‘volgens Televizier’ geklaagd dat zij minder kans maken. Daarom is er nu per kwartaal een stemronde.

De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring 2015 vindt plaats in Koninklijk Theater Carré op donderdag 15 oktober om 20.30 uur. AVROTROS zendt het Gala live uit op NPO 1.

In 2014 werd de prijs gewonnen door Flikken Maastricht. Ruim 2.2 miljoen mensen keken naar de uitreiking van de Televizier-Ring. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email