Search
Close this search box.

NPO Chromecast nu voor iOS en Android beschikbaar

Programma’s en series van de publieke omroep kunnen vanaf nu ook van een smartphone of tablet van Apple naar een Chromecast worden gestreamd en op tv worden bekeken. In november 2014 was de Chromecastondersteuning in de NPO-app voor Android al beschikbaar.

De NPO werkt samen met Google voor een optimale gebruikservaring. De komende tijd wordt gewerkt aan verdere verfijning.

De uitzendingen van de gratis NPO Gemist-dienst worden in de standaardkwaliteit naar de Chromecast gestreamd. Gebruikers kunnen een hogere beeldkwaliteit krijgen door zich te abonneren op NPO Plus. Ook voor de NPO Zapp apps voor Android en iOS wordt op dit moment hard gewerkt aan ondersteuning van Chromecast. Downloaden kan hier voor iOS en hier voor Android.

Gebruikers kunnen met een Chromecast HDMI-stick (35 eur) video- en geluidcontent van mobiele apparaten via het wifi-netwerk naar de televisie streamen. Hiervoor is alleen een HDMI-aansluiting in het televisietoestel noodzakelijk. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten