Omroep Brabant gaat op zoek naar Brabantse historie

Saskia van Huijgevoort en Bart Tuinman gaan voor Omroep Brabant in de provincie op zoek naar historische gebouwen met een verhaal. De makers reizen door de hele provincie op zoek naar de meest bijzondere plekken. Zondag (22 februari) is de eerste aflevering te zien op Omroep Brabant waarin ze Oosterhout en Den Bosch bezoeken.

De makers van het programma zijn trots op het resultaat. ”Hoe leuk is het om prachtige plekken te bezoeken en bijzondere verhalen te horen? En het is ook nog eens mijn werk. Ik vond het echt fantastisch om te doen”, vertelt presentator Bart Tuinman.

“Het was echt fantastisch om voor mijn werk zoveel leuke dagjes uit te kunnen doen. Ik had me nooit gerealiseerd dat Brabant zoveel interessante monumenten heeft”, aldus presentator Saskia van Huijgevoort.

Het programma haalt de stoffigheid van de geschiedenisverhalen af en behandelt de bijzondere monumenten op een jonge en frisse manier. “Mensen denken misschien direct dat een programma over monumenten saai is. Eerlijk gezegd, dacht ik dat ook een beetje. Maar we hebben echt heel spannende en leuke dingen gezien en meegemaakt”, vertelt Bart Tuinman. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email