Search
Close this search box.

Privégegevens journalist in liquidatiedossier

Een journalist en andere bezoekers van de rechtbankbunker in Amsterdam-Osdorp zijn met naam, woonadres en kenteken terechtgekomen in het strafdossier over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Dat zegt advocate Bénédicte Ficq, die melding heeft gemaakt van de registraties.

De journalist die met zijn privégegevens in het dossier staat is Wouter Laumans. Hij is één van de schrijvers van het boek Mocro Maffia over de onderwereldoorlog in de hoofdstad die inmiddels een groot aantal levens heeft geëist.

Ficq vindt het niet kunnen dat de bezoekers worden geregistreerd en in het dossier terechtkomen. Dat is volgens haar slecht voor de openbaarheid van de processen, omdat het mensen kan weerhouden om te komen. De dossiers zijn niet alleen in te zien door het Openbaar Ministerie en de rechtbank, maar ook door de verdachten en hun advocaten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten