Verhalen van Nederlandse publiek centraal op NPO 2 en Radio 4

De verhalen van het Nederlandse publiek rond het boekenweekthema ‘Te gek voor woorden’ krijgen op NPO 2 en Radio 4 een podium. De NPO daagt amateurschrijvers uit een verhaal te schrijven van maximaal 500 woorden. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welke epistels voorzien worden van een speciaal gecomponeerde soundtrack of een persoonlijke minidocumentaire.

Een professionele vakjury, bestaande uit Abdelkader Benali,  Paul Abels, Simone van Saarloos, Persis Bekkering en Thomas Heerma Van Voss, kiest de beste, mooiste, meest komische of meest ontroerende verhalen en bekroont ze met een passende prijs: een op maat gemaakte soundtrack bij het verhaal, een persoonlijke minidocumentaire (VPRO) op NPO 2 of een publicatie in literair tijdschrift De Gids.

Componist des Vaderlands Willem Jeths, Bob Zimmerman, Martin Fondse, Tom Trapp en Jeroen Kuitenbrouwer zetten de winnende verhalen om in een soundtrack. Documentairemaakster Sanne van der Noort brengt de persoonlijke minidocumentaires in beeld.

Groot Nationaal Boekenweek Ontbijt op Radio 4
Op vrijdag 6 maart maken Radio 4 presentatoren Margriet Vroomans en Hans Smit live vanuit Boekhandel de Vries in Haarlem de winnaars van de verhalenwedstrijd bekend. Luisteraars luisteren, onder het genot van het Boekenweek ontbijt, naar verhalen en live muziek.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email