Radio Royaal nu ook in Utrecht in de ether

Radio Royaal is sinds dinsdag ook in Utrecht te ontvangen. Het regionale commerciële radiostation is in de domstad te ontvangen op 97.3 FM. Deze frequentie werd eerder toegewezen aan zusterstation Decibel. Dit station heeft echter nooit gebruik gemaakt van deze frequentie.

Sinds november 2013 is Radio Royaal in de regio Den Haag te ontvangen op 99.4 FM. Vorig jaar september kwam hier de frequentie 90.1 FM in Amsterdam bij, die werd overgenomen van Ujala Radio. Enkele weken geleden volgde ook Rotterdam, waar Royaal uitzendt op 99.5 FM.

Met de ingebruikname van de zender in Utrecht is Royaal in de vier grootste steden van Nederland op FM te ontvangen.

“Het is geweldig om te zien dat een idee, wat ontstond op de achterkant van een bierviltje, in ruim één jaar is uitgegroeid tot een van de grootse regionale radiozenders van Nederland” aldus Perry Oerlemans van Radio Royaal. “Dat meer en meer luisteraars Radio Royaal ontdekken blijkt ook nog eens uit een forse groei van het marktaandeel volgens de meest recente luistercijfers”. [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email