Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiostation klaagt ochtenddeejay aan wegens overstap

Emmis heeft Kurt Alexander, beter bekend als “Big Boy”, met onmiddellijk ingang van de radio gehaald. Bovendien wordt de ochtenddeejay van de hip-hopzender Power 106 (KPWR) in Los Angeles aangeklaagd door zijn werkgever, omdat hij over wil stappen naar rivaal iHeart Media.

Big Boy was 20 jaar lang te horen in de ochtend op Power 106, maar daar kwam afgelopen woensdag een einde aan. Eind deze maand loopt het huidige contract van de deejay met Emmis, eigenaar van de radiozender af, maar Big Boy wil dit niet verlengen. En dat pikt Emmis niet.

De radiodeejay heeft een aanbod gehad van iHeartMedia, voorheen Clear Channel, om aan de slag te gaan bij de kersverse hip-hopzender Real 92.3 (KHHT), eveneens in Los Angeles. Sinds vrijdag heeft deze zender de plak ingenomen van Hot 92.3. Real zendt momenteel non-stop 10.000 hits op een rij uit. Het station heeft vol de aanval geopend op Power 106.

iHeart Media biedt Big Boy maar liefst $3,5 miljoen per jaar, een flinke bonus voor goede luistercijfers en het gebruik van een privé vliegtuig. Bij Emmis verdiende de deejay ‘slechts’ $1,45 miljoen per jaar en een auto van de zaak.

Normaal gesproken is het jammer voor een radiozender als een deejay aan het einde van een contract besluit op te stappen, maar in het geval van Emmis en Big Boy ligt het iets anders. In het contract tussen beide partijen staat namelijk dat als de deejay een aanbod krijgt van een concurrent, Emmis de kans moet krijgen om een nieuw bod te doen. En als dit bod gelijkwaardig is aan het bod van de concurrent, dan zou Big Boy bij Emmis blijven.

Maar ondanks dat Big Boy een gelijkwaardig aanbod heeft gekregen van zijn huidige broodheer, wil hij toch overstappen naar de concurrent. En dus heeft Emmis de deejay aangeklaagd wegens contractbreuk. Bovendien eist het mediaconcern dat Big Boy werkzaam blijft bij Power 106 en een schadevergoeding van $5 miljoen betaald.

Inmiddels heeft Emmis Big Boy van de zender gehaald. Ook zijn alle verwijzingen naar hem op de website verwijderd. Momenteel presenteert avonddeejay J Cruz tijdelijk de ochtendshow op Power 106. Het radioconcern probeert met alle macht te voorkomen dat zijn ‘goudhaantje’ aan de slag gaat bij de concurrent. En dat is niet onbegrijpelijk, aangezien Big Boy, ondanks dat hij 45 is, mateloos populair is bij jongeren tussen 18 en 34 jaar.

Emmis heeft het momenteel zwaar. Naast dat Big Boy dreigt te vertrekken bij Power 106 in Los Angeles, heeft het radioconcern het afgelopen jaar al behoorlijk wat talenten zien vertrekken bij Hot 97 (WQHT) in New York City. Naast dat middagdeejay Angie Martinez aan de slag ging bij rivaal Power 105.1, vertrok Calvin “Mr Cee” LeBrun naar Radio 103.9 (WNBM). Daarnaast is ook Luis “Cipha Sounds” Diaz vertokken bij de zender. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten