Search
Close this search box.

Start tweede kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2015

Welke vijf programma’s of series uit het afgelopen tv-kwartaal verdienen een plek op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring 2015? Dat bepaalt het Nederlandse publiek in de tweede kwalificatieronde, die vanochtend van start is gegaan op de website Televizier.nl.

40 titels
De tv-kijker kan tot woensdag 25 februarizijn favoriet kiezen uit alle Nederlandstalige programma’s of series die van 1 november 2014 tot 1 februari 2015 zijn uitgezonden op de Nederlandse televisie (en die volgens de reglementen in aanmerking komen voor de Ring). De top-5 komt automatisch terecht op de nominatielijst van de 50ste Gouden Televizier-Ring.

Het is voor programmamakers zeer belangrijk om die top-5 te halen; er staan dit jaar slechts 40 titels op de nominatielijst. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 titels gekozen, de redactie van tv-gids Televizier selecteert de overige 20. Daarbij zijn de uitslagen van de kwalificatierondes een startpunt voor de redactionele selectie.

Eerdere winnaars
“Met de komst van de kwalificatierondes heeft het Nederlandse publiek meer invloed gekregen op wie de jubilerende Gouden Televizier-Ring wint”, vertelt Jeroen de Goeij, chef redactie van tv-gids Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring. “De kijker kan in deze tweede kwalificatieronde zijn stem uitbrengen op ruim 200 titels; alle programma’s en series die het afgelopen tv-kwartaal zijn uitgezonden. Nu ja, niet alle: de vijf titels die zich in de vorige kwalificatieronde al hebben geplaatst – Dokter Tinus (SBS 6), Heel Holland bakt (Omroep Max), Over mijn lijk (BNN), RTL Late night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4) – doen niet meer mee. Dat geldt natuurlijk ook voor eerdere winnaars van de Ring, zoals The voice of Holland en All you need is love. De Gouden Televizier-Ring win je immers maar één keer.”

Gouden Televizier-Ring Gala
De overige twee kwalificatierondes vinden plaats in mei en augustus. Eind augustus start de Verkiezing van de 50ste Gouden Televizier-Ring, en kan het publiek ook stemmen op de Zilveren Televizier Ster Man/Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award.
De uitreiking van de 50ste Gouden Televizier-Ring vindt plaats op donderdag 15 oktober 2015 in Koninklijk Theater Carré. AVROTROS zendt dit Gala live uit op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten