Stalkster van 538 deejay Ruud de Wild naar kliniek

Een 43-jarige vrouw uit het Gelderse Elst moet zich in elk geval een jaar in een kliniek laten opnemen voor de behandeling van een gedragsstoornis. Door die stoornis heeft ze dj Ruud de Wild tussen februari 2013 en augustus 2014 belaagd en bedreigd. Ze stuurde hem vele honderden twitterberichten, meer dan honderd e-mails en probeerde hem aan te raken.

De straf die de rechter in Lelystad de vrouw woensdag oplegde, is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Rechtbank en OM zijn het met elkaar eens dat de vrouw tot haar gedrag is gekomen door haar psychische aandoening. Haar berichten waren seksueel getint en bedreigend, maar ook onsamenhangend.

De vrouw mag van de rechter niet meer in Hilversum komen en ze moet Ruud de Wild met rust laten. Ze kreeg ook 193 dagen celstraf opgelegd, waarvan 180 voorwaardelijk. Als ze zich niet aan alle voorwaarden houdt of een ander strafbaar feit begaat, moet ze haar voorwaardelijke straf uitzitten. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email