Afperser familie De Mol voor de rechter

[Update] De afperser van de familie De Mol staat dinsdag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van afpersing en bedreiging. De 70-jarige man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. De Zeistenaar terroriseerde ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij een groot geldbedrag eiste.

De man heeft bekend dat hij mediamagnaat John en Linda de Mol een aantal dreigbrieven heeft gestuurd en geld van John de Mol eiste. Welk motief hij daarvoor had is nog onduidelijk. De afperser heeft overigens nooit geld ontvangen van de familie De Mol. De man eiste vijf miljoen euro van John de Mol, anders zou hij zijn zus Linda en haar kinderen iets aandoen.

Zijn zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het persoonlijkheidsonderzoek is nog niet helemaal klaar. De Zeistenaar zal als zijn conditie het toelaat, dinsdag wel aanwezig zijn in de rechtbank.

Voor zover bekend heeft de verdachte zich niet eerder schuldig gemaakt aan afpersing. Hij woonde zelf in een duur appartement in Zeist en was voorzitter van de vereniging van eigenaren van het complex. Hij belaagde de familie De Mol tussen oktober 2013 en december 2014. Nadat hij was aangehouden, bleek zijn dna overeen te komen met sporen die tijdens het onderzoek naar de afpersing waren gevonden.

Ook vriendinnen Linda de Mol bedreigd
De afperser van John en Linda de Mol zou ook de vriendinnen, manager en uitgever van Linda hebben bedreigd. Het AD schrijft dat ook hen iets ernstigs zou overkomen als John bleef weigeren om een miljoenenbedrag naar de afperser over te maken.

Volgens de krant blijkt uit informatie rond het onderzoek naar de afperser dat niet alleen Linda, maar ook haar vriendinnen, manager en uitgever gevaar liepen. “Mocht onze mensen iets overkomen, wordt ogenblikkelijk een van je vele vriendinnen aangepakt”, schreef de afperser aan Linda.

Afperser familie De Mol in tranen
De 70-jarige Dirk M vindt het ‘heel verschrikkelijk’ wat hij heeft gedaan. Hij barstte dinsdag bij de rechtbank in Utrecht in snikken uit. ”Het spijt me verschrikkelijk voor de familie De Mol en mijn eigen familie”, zei hij tegen de rechters. “Ik weet niet hoe ik dit goed moet maken. Het is allemaal heel erg. Ik wil dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet.”

‘Afperser’ De Mol blijft in voorarrest
Dirk M blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. De advocaat van M., Paul Emmelot, had om schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd.

“Hij trekt het niet in het huis van bewaring”, lichtte de raadsman dinsdag toe. ” Hij snapt waarom hij vastzit, aldus Emmelot, maar hij trekt het psychisch niet dat zijn vrouw van 73 en zijn kleinkind nu door een psycholoog worden behandeld. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten