‘SBS Discovery wil af van radiozenders Scandinavië’

SBS Discovery wil af van zijn radiozenders in Scandinavië. Volgens de Zweedse krant “Dagens Media” staan de stations inmiddels al in de stille verkoop en zou er zelfs al een bod gedaan zijn. Discovery kreeg de radiostations drie jaar geleden in handen door de overname van SBS Nordic.

SBS Discovery bezit momenteel 20 radiostations in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Het concern is dan ook een belangrijke speler in de Scandinavische radiowereld. In Zweden en Denemarken is SBS Discovery de grootste aanbieder van commerciële radio. In Zweden heeft SBS Discovery zelfs 74 van de 100 FM-licenties voor commerciële radio in handen. In Noorwegen is SBS Discovery de één na grootste partij.

Tot de portfolio van SBS Discovery behoren onder meer Mix Megapol, NRJ en Rock Klassiker in Zweden, Pop FM, Nova en Radio 100 in Denemarken, Radio Norge, Radio 1 en Radio Rock in Noorwegen en The Voice, Radio City en Iskelmä in Finland.

SBS Discovery heeft besloten zich volledig op televisie te gaan richten en wil daarom van haar radiotak af. Het mediaconcern zelf wil geen commentaar geven over een eventuele verkoop. Volgens de Zweedse krant “Dagens Media” zou er inmiddels al een bod zijn gedaan.

De eventuele koper van de radiostations moet in elk geval over een flinke zak met geld beschikken, ook na de verkoop. De meeste FM-licenties in Zweden lopen in 2018 af. Daarnaast staat ook de digitalisering van de radio voor de deur. In Noorwegen en Denemarken is deze al in volle gang. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten