Search
Close this search box.

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt op Radio 4

Joost Zwagerman, Christine Otten, Jan Brokken, Simone van der Vlugt, Annejet van der Zijl en Bram Bakker zijn een paar van de schrijvers die aanschuiven bij het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, op vrijdag 6 maart van 08.00 tot 11.00 uur op Radio 4. Ook Dimitri Verhulst is aanwezig. Hij schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk.

Margriet Vroomans (foto) en Hans Smit presenteren die dag een drie uur durende live-uitzending vanuit een boekhandel in Haarlem.

Behalve veel schrijvers is ook Daan van der Valk te gast, boekverkoper en één van de vaste boekrecensenten in KRO’s Ochtend van 4. Hij wandelt door zijn winkel en laat de luisteraar kennismaken met boeken die passen bij de Boekenweek, [Radiowereld.NL]

Update vrijdag: Winnaars NPO Verhalenwedstrijd
Radio 4 heeft live vanaf het Nationale Boekenweekontbijt in Haarlem de winnende verhalen en hun auteurs van de NPO Verhalenwedstrijd bekendgemaakt. Ruim 2000 verhalen werden ingezonden door het publiek, dat zich uit liet dagen een kort verhaal te schrijven over het boekenweekthema ‘Te gek voor woorden’. Tijdens de Nationale Boekenweek krijgen de tien winnende verhalen op NPO Radio 4 en NPO 2 een podium.

Caroline van Keeken werd de winnares van de NPO Verhalenwedstrijd met ‘Ga weg bij de rand’. Literair tijdschrift De Gids publiceert het verhaal.

Vakjurylid Paul Abels: “Dit verhaal stroomde, was geheimzinnig en heeft fijne details en symbolische verwijzingen. Dat maakt het verhaal zo goed. De jury was het unaniem eens: dit is het winnende verhaal van de NPO Verhalenwedstrijd.”

De volgende vijf verhalen worden beloond met een muzikale vertaling in de vorm van een soundtrack, gecomponeerd door componist des Vaderlands Willem Jeths, Bob Zimmerman, Martin Fondse, Tom Trapp of Jeroen Kuitenbrouwer.

Maria Groot                      Het Gat
Krista Izelaar                    Felroze pumps
Julien Staartjes                 WAS
Kaatje Kooij                      Grasspriet
Rosa van Toledo               De vrouw van twee hoog besloot voor de katten van de man van zeven hoog te zorgen

De volgende vijf winnaars krijgen een persoonlijke minidocumentaire die wordt  uitgezonden op NPO 2. Documentairemaker Sanne van der Noort filmt hen in gesprek met auteurs als Peter Buwalda, Renate Dorrestein en Nelleke Noordervliet.

Willem Sjoerd van Vliet     Koeien Knijpen
Sacha Voogd                    Verlenging
Caroline van Keeken         Ga weg bij de rand
Mira Sys                            Meneer Andreas
Monique van Roosmalen   Onder de kersenboom

NPO Radio 4 zendt de soundtracks uit van 9 tot en met 13 maart om 10.30 uur in het programma De Klassieken. NPO 2 zendt de documentaires uit in het programma ‘Iedereen schrijft’ (VPRO) van 9 tot en met 13 maart rond 23.00 uur.

Gerelateerde berichten