Volgens Erik de Zwart is Radio 2 marktverstorend bezig

Radio 2 staat net als Radio Veronica en Radio 10 in het teken van de jaren 80. Radio 2 draait vanaf zaterdag (7 maart) 06:00 uur een week lang de favoriete 80s muziek van luisteraars tijdens ‘Back 2 The 80s’. Op de vrijdag sluit Radio 2 ‘Back 2 The 80s’ af met de 100 favoriete 80s platen van de luisteraar. Maar volgens Erik de Zwart is Radio 2 nu marktverstorend bezig.

80s Top 100
De luisteraar hoort de de hele week artiesten die dat decennium muzikaal vormgaven. Op vrijdag 13 maart zijn op Radio 2 de 100 favoriete 80s platen van de luisteraars te horen. De 80s Top 100 start om 9:00 uur met nummer 100 en telt af naar 1 iets voor 18.00 uur.

Back 2 The 80s Party
De Back 2 The 80s-week wordt afgesloten met een 80s Party met deejays Jan Willem Roodbeen, Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Corné Klijn, Bert Haandrikman, Marc Adriani en Frank van ’t Hof.

Oorlog op de radio?
Naast Radio 2 staan ook Radio Veronica en Radio 10 in het teken van de jaren 80. Volgens de Telegraaf is meteen een Jaren ’80-oorlog uitgebroken op de radio. Radio Veronica komt met de 80’s Top 750 en Radio 10 met de 80’s Top 810.

Volgens Radio 2 zijn de themaweken bij de publieke omroep ruim van tevoren vastgelegd. “Waarom Radio 10 en Radio Veronica voor dezelfde week kiezen, is een vraag die aan die zenders gesteld moet worden. Radio 2 opereert niet als concurrent en heeft geen commerciële belangen. Overigens brengen wij geen lange lijst met alleen maar 80’s hits, maar een combinatie van favorieten van luisteraars.”

Erik de Zwart: Radio 2 is marktverstorend
Dat ziet programmamaker en directeur Erik de Zwart van Radio Veronica echter heel anders: “Wij wisten helemaal niet dat de NPO ook uitgerekend voor deze week had gekozen. En bij ons mogen de luisteraars eveneens meebepalen.

Ik zie echt niet in wat de toegevoegde waarde is van de publieke omroep in deze.

Radio 2 concurreert zowel inhoudelijk als op gebied van reclame met ons. Ik zie de NPO dan ook als een met belastinggeld gefinancierde commerciële concurrent die marktverstorend te werk gaat.” [Radiowereld.NL]