20 jaar geleden:TV Noord gaat live

TV Noord bestaat 20 jaar, 3 april 1995 was de allereerste uitzending. Precies 20 jaar geleden zond TV Noord vanuit de studio op het Martinikerkhof in de stad de eerste officiële uitzending uit. Cunera van Selm heette de kijkers toen als eerste welkom bij Noord Nieuws.

De uitzending werd toen geregisseerd door Simone Start, schakeltechniek van Arjen Holterman, camera en licht door Nico van Vliet, chef nieuwsdienst was Durk Veenstra, programmaleider was Henk Binnendijk en Roel Dijkhuis was directeur-hoofdredacteur.

Simone, Arjen, Cunera en Henk werken zelfs nog steeds bij TV Noord. Behalve Noord Nieuws bestond de eerste uitzending ook uit Noord Sport, Weer in het Gronings (‘Goidaag!’) en ‘Verboden voor Kinderen’. Er werd samengewerkt met de lokale zender OOG TV.

Bekijk hierboven de eerst officiele uitzending van TV Noord, waarmee de start wordt gemarkeerd van publieke regionale televisie in de provincie Groningen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten