Voorjaarscampagne DAB+ richt zich ook op automobilisten (audio)

De voorjaarscampagne voor DAB+ richt zich nu ook op automobilisten. Op diverse landelijke radiostations is momenteel een spotje te horen waarin bezitters van een auto gewezen worden op de voordelen van een DAB+radio en dat dit de digitale opvolger van FM is.

Voorjaarscampagne DAB+ richt zich ook op automobilisten (audio) Het huidige DAB+netwerk van de landelijke radiostations is vooral opgezet voor ontvangst buitenshuis. En aangezien een groot deel van het radio luisteren in de auto plaatsvindt, is de auto een belangrijke plek om over een DAB+radio te beschikken.

Met deze spot hopen de radiostations de consument zover te krijgen dat ze om een DAB+radio gaan vragen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Volgens de auto-industrie is er nog nauwelijks vraag naar DAB+. Maar er zijn vooralsnog ook weinig autofabrikanten in Nederland adverteren met DAB+, hetzij als optie, hetzij als standaard. Op veel websites van automerken is DAB+ niet of nauwelijks vindbaar, zo blijkt uit steekproeven die Radio.NL uitvoerde. Minister Kamp gaat daarom binnenkort in gesprek met de automobielindustrie.

Opvallend is dat in de nieuwe serie spotjes voor digitale radio niet langer de naam “Digital Radio+”, gebruikt wordt, maar gewoon DAB+. Digital Radio+ bleek toch wat te onduidelijk voor het grote publiek. Daarnaast komt er binnenkort één Europees logo voor digitale radio.

Naast een spot gericht op automobilisten, zijn er ook spots gericht op luisteraars die op het punt staan om een nieuwe radio te kopen of luisteraars die meer keuze op de radio willen.