Omroepen vrezen almachtige NPO

De omroepen maken zich grote zorgen over de toenemende macht die de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zichzelf toebedeelt in het medialandschap.

Om betrokken Tweede Kamerleden te doordringen van het belang van de afzonderlijke omroepverenigingen, togen bestuursleden van de acht publieke omroepen woensdag naar Den Haag om hun visie te delen op de toekomst van de omroepverenigingen.

,,Laten we ervoor waken dat het publieke bestel een staatsomroep wordt’‘, betoogde Jan Beumer, namens de NCRV.

De NPO wil dat de afzonderlijke omroepen minder te zeggen krijgen. De omroepen zouden een groot deel van hun autonomie moeten inleveren, omdat ze nu nog te veel hun eigen doelen nastreven, staat in een conceptbeleidsplan voor 2016-2020. AVROTROS, KRO, NCRV, VARA, VPRO, BNN, EO en Omroep MAX verzetten zich daartegen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten