Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 5 Nostalgia mogelijk op FM via regionale omroepen

De NPO voert momenteel gesprekken met de regionale publieke omroepen om Radio 5 Nostalgia een aantal uren per dag via de FM-frequenties van de regionale omroepen uit te zenden. Dit meldt Spreekbuis. Mochten de plannen doorgaan dan heeft Radio 5 Nostalgia ook na het uitschakelen van de AM-frequentie op 1 september landelijke analoge dekking.

ROOS-directeur Gerard Schuiteman zegt in een reactie aan Spreekbuis dat de plannen niet te ontkennen vallen. “Er wordt over gesproken. Er zijn ideeën dat dit kan en dat er mogelijkheden zijn”, maar voegt Schuiteman er duidelijk aan toe “ROOS is daar verre van enthousiast over”.

Op welke uren de regionale omroepen Radio 5 Nostalgia door zouden moeten geven is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat dit een flinke impact op de programmering en het format van de regionale zenders zal hebben. Radio 5 Nostalgia richt zich op de doelgroep 50+, terwijl veel regionale omroepen, waaronder RTV NH, Omroep Brabant, L1 en Omroep Flevoland de afgelopen jaren juist flink aan het verjongen zijn geweest.

Radio 5 verdwijnt op 1 september van de middengolf. De zender is dan nog te ontvangen via DAB+, kabel en internet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten