Agentschap Telecom haalt onbemande etherpiraat uit de lucht

Opsporingsambtenaren van het Agentschap Telecom hebben niet veel te doen de laatste weken. Op dit moment worden namelijk weinig etherpiraten uit de lucht gehaald. Toch kwam het AT dinsdag weer in actie. In de omgeving van Staphorst in Overijssel heeft het AT de Platenboer in samenwerking met Station EPS uit de lucht gehaald, zo meldt etherpiraten.com.

De piraten konden slechts dertig uur uitzenden voor het AT in actie kwam. Maar dit ging niet echt soepel.

Toen het AT de apparatuur van de illegale etherpiraat wilde verwijderen kreeg de waakhond van de ether onder andere bezoek van trouwe luisteraars van de piraten. Daarom vertrok het AT weer.

Politie
Toen het AT terug kwam met de politie, was de gebruikte zender met een vermogen van 425 Watt en een stream-pc ondertussen door de piraten in veiligheid gebracht. Daarom heeft het AT de overige spullen meegenomen, waaronder coaxkabel, een aggregaat en de CTE antennes. Foto’s van de gehele actie zijn hier te bekijken. [Radiowereld.NL]

Foto: Facebook