Kijkcijfers SBS weer een stukje in de lift

Het gaat langzaam maar gestaag steeds beter met SBS Broadcasting, eigenaar van SBS6, Net5 en Veronica en SBS9. Al vier maanden achter elkaar stijgen de kijkcijfers van SBS Broadcasting. SBS is erg blij met de stijging. In juni kwam het marktaandeel in de doelgroep 20 – 54 jaar uit op 23,6 procent.

In juni was SBS ook de winnaar van de late avond met ‘Hart van Nederland’ en ‘SBS Shownieuws’, en vestigde Veronica een nieuw record.

In februari lag dit percentage nog op 18,9 procent en daarna nam het toe van 20,2 procent in maart naar 21 procent in april en 21,2 procent in mei. Over dezelfde periode zagen concurrenten RTL en de NPO de marktaandelen juist dalen. In 2014 bereikte SBS in juni een marktaandeel van 15,6 procent, maar toen vond in deze maand een groot deel van het WK Voetbal plaats, dat te zien was bij de NPO.

Hart van Nederland en SBS Shownieuws
Hart van Nederland en SBS Shownieuws gingen afgelopen maand veelvuldig over de grens heen van de 1 miljoen kijkers van 6 jaar en ouder. Daarmee was SBS de winnaar van de late avond en tevens een aantal keer de grootste zendergroep van Nederland.

Record voor Veronica
Veronica vestigde zelfs een nieuw record: de beste junimaand sinds de start van de huidige zender in 2001 met een marktaandeel van 6,9 procent. Het vorige record was 6,8 procent in 2011. Overall was het zelfs de op zes na beste maand voor SBS-zender Veronica.

Wat brengen de SBS-zenders in het najaar bij SBS6, Net5 en Veronica
Na de zomer start SBS6 met onder meer de Champions League, K3 zoekt K3, Dokter Tinus en Under The Dome komt ook terug. Net5 komt met nieuwe Nederlandse dramaserie ‘Meiden van de Herengracht’ en House Rules Holland en Veronica heeft de November Premièremaand. [Radiowereld.NL]