Nederland krijgt nieuw tv-kanaal voor boeren

Nederland krijgt een televisiezender voor boeren. De nieuwe tv-zender Farm & Food wil in september starten. Het tv-kanaal voor boeren wil ook via internet gaan uitzenden. Volgens initiatiefnemer en producent Aleid Smid van ASTC Media gaat de zender zich richten op de boer en de consument.

Aleid Smid: “We willen een plek zijn waar boeren hun zakelijke informatie kunnen vinden, een soort RTL Z voor de landbouw. Aan de andere kant willen we de consument informeren over de voedselketen. Waar komt mijn brood vandaan? Waar komt mijn fruit vandaan? Hoe gaan boeren met tomaten om?”

Het initiatief voor de commerciële zender komt van ASTC en Trend Office Bakas, ondersteund door CRV en LTO Noord. De nieuwe tv-zender Farm & Food wil zich vooral richten op het boerenleven. [Radiowereld.NL]