Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paul Rabbering: “Ik begrijp overstap Coen & Sander wel”

Paul Rabbering snapt wel dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga over zijn gestapt naar Radio 538. Dit zegt de 3FM-deejay in het AT5-programma De Zwoele Stad. “Zij hebben die show al acht jaar gemaakt, ze zitten nu aan het dak van wat ze hebben kunnen doen. En als er dan een partij komt met een zak geld, dan ja…”

Zelf zit Rabbering echter nog goed bij de publieke popzender. “Het gaat erom dat je de vrijheid hebt om te doen wat je wilt. En het gaat erom dat je niet hoeft te twijfelen of je merkpindakaas koopt. Elk dubbeltje op zijn kant moet leggen.” Op de vraag hoeveel Rabbering dan precies verdient is hij kort: “Genoeg.”

Overigens heeft de 3FM-deejay zelf ook wel eens een overstap overwogen. “Ik heb weleens gesproken met een commerciële partij.” Hij vindt de vrijheid die hij heeft bij 3FM de belangrijkste reden om bij de zender te blijven.

Dat geldt niet alleen voor Rabbering zelf maar ook voor zijn collega’s: “Coen en Sander hebben heel vaak nee gezegd, Giel heeft heel vaak nee gezegd en van Gerard (Ekdom, red.) weet ik dat hij het heel lang afgehouden heeft.”

Coen en Sander zijn vanaf 17 augustus elke maandag tot en met donderdag tussen 16 en 19 uur te horen op Radio 538.

Gerard Ekdom neemt eind deze maand afscheid van 3FM. Hij presenteert vanaf 5 oktober de ochtendshow op Radio 2. [Radiowereld.NL]