Radio 2 Prijs voor Guus Meeuwis

Guus Meeuwis ontvangt dit jaar de Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek. Op 16 oktober zal Guus Meeuwis de prijs in ontvangst nemen tijdens een speciale show in Carré in Amsterdam. Toekomstig Radio 2-deejay Gerard Ekdom presenteert de show. Radio 2 zendt de show live uit.

“Twintig jaar in het vak, twee miljoen verkochte platen, een uitverkochte Royal Albert Hall, een overvolle prijzenkast en 41 stadionconcerten. Guus Meeuwis heeft vanaf 1995 een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziek. Daar willen we hem als publieke radiozender voor eren”, aldus Jurre Bosman, zendermanager Radio 2.

“Tegelijkertijd is deze prijs ook een aanmoediging en hopen we dat Guus als componist en zanger nog heel lang op dit niveau blijft presteren.”

Foto: Hans van Brakel.

Radio 2 Prijs
De Radio 2 Prijs (voorheen De Mijlpaal) markeert elk jaar een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. De prijs wordt uitgereikt aan een artiest of band vanwege een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. De publieke radiozender wil zo Nederlandse muzikanten eren voor geleverde prestaties en aanmoedigen hun werk voort te zetten.