Radio.NL terug in de tijd met de actie “Stop de veiling”

Afgelopen vrijdag werd officieel bekend dat Minister Kamp alle commerciële radiofrequenties opnieuw wil veilen. Dit tot groot ongenoegen van de radiozenders. 14 Jaar geleden was de veiling van FM-frequenties ook al een heet hangijzer. Radio.NL blikt daarom terug op de actie “Stop de veiling” van begin 2001.

In januari 2001 kwam staatssecretaris Monique De Vries (Verkeer en Waterstaat) met de plannen om FM-frequenties te gaan veilen. De landelijke commerciële radiostations mobiliseerden hun luisteraars en kwamen met de actie Stop de veiling.

De eerste promo voor de actie werd ingesproken door de legendarische nieuwslezer Arend Langenberg.

Enkele weken later kwamen radiostations met hun eigen spotjes. Onder andere Wessel van Diepen en Erik de Zwart spraken deze in voor Radio 538.

Uiteindelijk kwam er in 2003 alsnog een veiling en werd het radiolandschap flink door elkaar geschud. Zal de geschiedenis zich herhalen? [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten