Rick Brandsteder weer terug bij RTL 5

Rick Brandsteder keert weer terug naar RTL 5. De presentator, die al een jaar thuis zit te wachten op werk, heeft een contract van twee jaar getekend bij RTL en zal dit najaar te zien zijn met onder andere de nieuwe programma’s ‘Wie Is De Sjaak?’ en ‘Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben’.

Rick Brandsteder is uiteraard erg blij met zijn nieuwe job: “Ik vind het geweldig dat ik weer terug mag keren op mijn oude nest. Ik ga een aantal mooie grote programma’s presenteren, dus er staat me een fantastische tijd te wachten bij RTL. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Werner van Es, zenderdirecteur RTL 5 per 1 september: “Rick is even weggeweest, maar wij zijn erg blij met zijn comeback naar RTL 5. Hij heeft de afgelopen tijd een ontwikkeling doorgemaakt op alle vlakken. Tijdens zijn deelname aan het programma Expeditie Robinson afgelopen jaar zagen we dat hij echt volwassen is geworden. Zijn talent is gegroeid. Rick kan met zijn durf en nieuwsgierigheid een mooie bijdrage leveren aan de nieuwe programma’s die de komende tijd bij RTL 5 te zien zijn.”

In de zomer van 2005 maakt Rick zijn debuut als presentator van het kinderprogramma ‘Kinderrecords’ op SBS6. Daarna presenteerde hij voor RTL onder andere de programma’s ‘Ik Kom Bij Je Eten’, ‘Wie Is De Reisleider’, ‘Wie Is de Chef?, ‘RTL 5 Wintersport’. Daarna maakt Rick de overstap naar SBS waar hij samen met zijn vader de ‘Showbizquiz’ presenteerde. In 2014 nam hij deel aan het RTL 5-programma ‘Expeditie Robinson’. Nu is hij weer terug bij dezelfde zender, maar dan als presentator.

Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben
In ‘Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben’ nemen twee verschillende teams van ieder vier vrienden het in de studio tegen elkaar op door allerlei spectaculaire, humoristische en gênante opdrachten uit te voeren. Ook het publiek ontkomt er soms niet aan mee te doen. Aan het eind van iedere aflevering bepaalt de laatste opdracht welk team er met een flink geldbedrag vandoor gaat.

Wie Is De Sjaak?
‘Wie Is De Sjaak?’ is een dagelijks programma waarin onder anderen Rick Brandsteder in een stoere surfbus het hele land doorreist op zoek naar mensen die voor 250 euro bizarre opdrachten willen uitvoeren. Vinden ze die personen niet? Dan zijn zij de Sjaak en moeten zij de opdracht zelf uitvoeren. [Radiowereld.NL]