CBS Radio zet 200 medewerkers op straat

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heeft CBS Radio deze week een groot aantal medewerkers op straat gezet. Een slordige 200 medewerkers hoeft niet meer terug te komen. Het gaat hierbij vooral om producers en reclameverkopers, al zijn er ook enkele deejays ontslagen.

In New York City werden maar liefst 25 medewerkers ontslagen, waaronder ook ochtenddeejay Kim Berg van de popzender Fresh 102.7 (WWFS). Eerder konden haar collega’s Jim Douglas en Dylan, die vroeger beter bekend was als Dead Air Dave van de Howard Stern Show, hun spullen al pakken.

In Philadelphia werd Vince Hill, verantwoordelijk voor het zakennieuws op KYW Newsradio, ontslagen. Hill was 36 jaar een vertrouwd geluid op de radiozender. Bij de classic hitszender 98.1 WOGL is avonddeejay Bob Charger na 19 jaar op straat gezet. Ochtenddeejay Vic Porcelli van Fresh 102.5 (KEZK) in St. Louis mocht na ruim 20 jaar zijn spullen pakken.

In Seattle is de enige lokale show van 1090 The Fan (KFNQ) geschrapt, waardoor twee presentatoren hun ban kwijt zijn. The Fan geeft nu 24 uur per dag het netwerkwerkprogramma van CBS Sports Radio door.

Net als vele andere radiogroepen ziet ook CBS Radio haar reclame-inkomsten dalen. Daarom is besloten de broekriem steviger aan te trekken.

Een ander punt wat meespeelt is dat er wisseling van de wacht is geweest in de top van CBS Radio. In april kondigde directeur Dan Mason zijn vertrek aan. Geruchten gaan nog altijd dat hij gedwongen is om te vertrekken. Momenteel wordt CBS Radio geleid door Andre Fernandez, die nagenoeg geen radio-ervaring heeft. Hierdoor wordt CBS radio, net als vele andere grote bedrijven, voornamelijk op cijfers gestuurd. De makkelijkste manier om kosten te reduceren is dan om in het personeel te snijden. [Radiowereld.NL]