VS: Ryan Seacrest nog eens 3 jaar in de ochtend op KIIS FM

Radio- en televisiepresentator Ryan Seacrest heeft zijn contract met iHeart Media, voorheen Clear Channel, verlengd. De komende drie jaar blijft de deejay de ochtendshow op 102.7 KIIS FM in Los Angeles presenteren, alsmede zijn syndicated shows “On air with Ryan Seacrest” en “The American Top 40”.

Sinds 2004 presenteert Ryan Seacrest (40) de dagelijkse ochtendshow “On air with Ryan Seacrest” op de hitzender 102.7 KIIS FM in Los Angeles. Daarnaast presenteert hij wekelijks “The American Top 40”, dat door honderden stations over de hele wereld wordt uitgezonden.

Sinds 2008 is zijn ochtendshow op KIIS ook in aangepaste versie beschikbaar voor andere stations om elders op de dag uit te zenden. Inmiddels zenden 170 radiostations dit programma uit. Onder meer Z100 (WHTZ) in New York City en Hot 99.5 (WIHT) in Washington DC zenden deze show overdag uit.

Het contract tussen iHeart Media en Ryan Seacrest liep oorspronkelijk dit jaar af. Maar het mediaconcern heeft besloten haar goudhaantje aan boord te houden. Afgelopen maandag tekende Seacrest een nieuw driejarig contract met iHeart Media. Hierdoor blijft hij de komende jaren te horen als ochtenddeejay op KIIS FM. Ook zijn andere twee syndicated radioshows On air with Ryan Seacrest en The American Top 40 blijft de deejay presenteren. Daarnaast blijft Seacrest iHeart Media adviseren op het gebied van nieuwe content.

Hoeveel Seacrest met zijn nieuwe contract gaat verdienen is niet bekend. Verwacht wordt dat hij een gezonde salarisverhoging heeft gekregen ten opzichte van zijn laatste contract, waarmee de deejay een slordige $25 miljoen per jaar verdiende. [Radiowereld.NL]