Rebecca Radio streeft publieke regionalen voorbij

Rebecca Radio heeft over de periode maart/april een hoger weekbereik gehaald dan de publieke regionale stations in de doelgroep 20-34. In deze voor adverteerders belangrijke groep luisteraars wist het commerciële radiostation in Noord-, Oost- en Midden-Nederland gemiddeld 17,5% van de inwoners te bereiken, tegenover 17,4% voor de publieke regionale zenders in hetzelfde gebied. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Continue Luisteronderzoek, uitgevoerd door Intomart in opdracht van alle radiostations in Nederland.

In de vorige meetperiode was de verhouding nog 16,7% (Rebecca) tegenover 19,6% (publieke regionalen). De stijging is opvallend, omdat Rebecca, in tegenstelling tot de publieke regionale stations, geen 100% dekking in het gebied heeft in de ether. Rebecca Radio is daarmee al maanden één van de grootste stijgers in de radiomarkt. Ook het marktaandeel in de doelgroep 20-34 steeg aanzienlijk: in vergelijking met december vorig jaar (5,6%) wist het station haar aandeel in april bijna te verdubbelen (10,8%). Dit is het hoogste marktaandeel van Rebecca sinds de luisterdichtheid van het station wordt gemeten binnen het Continue Luisteronderzoek. [M]