Zomer van 2015 vooralsnog zonder echte zomerhit

De zomer van 2015 heeft nog geen duidelijke zomerhit opgeleverd. Voor het eerst in jaren is er deze zomer geen nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat blijkt uit de tussenstand van de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits ooit gemaakt.

“Er zijn wel nummers van dit jaar die punten krijgen, maar een echte uitschieter zit daar nog niet bij”, vertelt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de hitlijst. “Niet alleen wat het weer betreft is het dus een slechte zomer.”

150 radiozenders
In de stand kan nog verandering komen: er kan nog een maand gestemd worden op de site van de Zomerse 50. Op 17 augustus wordt de einduitslag bekendgemaakt. De Zomerse 50 van 2015 wordt vanaf maandag 17 augustus uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. De hitlijst met de grootste zomerhits bestaat sinds 2001, dit jaar is de vijftiende editie. [Radiowereld.NL]