Zoek
Sluit dit zoekvak.

NostalgieNet verandert de naam in ONS

Sinds 2006 is NostalgieNet te zien op de Nederlandse televisie. Maar NostalgieNet krijgt een nieuwe naam. Vanaf september krijgt NostalgieNet de naam ‘ONS’. De nieuwe zender ONS, staat vanaf 13 september helemaal in het teken van ‘de 49-plusser die nog middenin het leven staat’.

Van NostalgieNet naar ONS
NostalgieNet: “Sinds 2006 is NostalgieNet te zien op de Nederlandse televisie. NostalgieNet onderscheidt zich al jaren met prachtige programma’s die terugkijken op vroeger, met amusement uit vervlogen tijden, Nederlandse speelfilms en series.

Begin dit jaar is NostalgieNet onderdeel geworden van Just Media Group en wordt er fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van de zender. Vanaf september zijn er veel nieuwe programma’s en eigen producties te zien en krijgt NostalgieNet een nieuwe naam: ONS.”

Nieuwe programmering
Vanaf het najaar krijgt ONS een vaste horizontale programmering. Naast bestaande programma’s zendt ONS vanaf september ook veel eigen producties uit, waaronder het nieuwe middagprogramma ‘Bij ONS aan tafel’. Hierin nodigt presentatrice Kristel van Eijk wekelijks een aantal bekende gasten uit in ons strandpaviljoen aan de Loosdrechtse plassen.

Daarnaast komt de Top40 weer terug op tv met Radio Veronica deejay Erik de Zwart, zal er een nieuwe talkshow te zien zijn en neemt Mari Carmen Oudendijk de kijker mee in de recente geschiedenis met het programma ‘De Gouden Jaren’. En in ‘Pension Pleijsier’ nodigt Sjoerd Pleijsier bekende Nederlanders uit in Frankrijk.

NostalgieNet
NostalgieNet is in 2008 opgestart en is in ruim vier en een half miljoen huishoudens te ontvangen en weet per week ruim 1 miljoen unieke kijkers aan zich te binden. Dit zijn kijkers uit de leeftijdsgroep van 45 jaar en ouder.

NostalgieNet brengt het beste uit de jaren 50 t/m 80 terug op tv. Iedere maand staat een thema centraal zoals sport, muziek, Nederlands-Indië, weer en wind of film. Uit het rijke Polygoonarchief worden de hoogtepunten van het betreffende thema getoond in het maandelijkse thema-uur. Naast de informatieve Polygoonjournaals is ook ruimte voor entertainment.

NostalgieNet heeft diverse Nederlandse en Britse series, Nederlandse speelfilms, muziek en amusement uit de theaters, zoals shows van o.a. Wim Kan en Mini en Maxi. Tevens worden er ook nieuwe programma’s met Van Kooten en De Bie en Rik Felderhof geproduceerd en opgenomen in de programmering. [Radiowereld.NL]