Sophie Hilbrand duikt in de wereld van botox bij BNN

Sophie Hilbrand duikt met het nieuwe BNN-programma ‘Sophie In De Kreukels’ in de wereld van de botox en de fillers. Het tv-programma is vanaf 1 september iedere dinsdag om 21.35 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Veel van haar vrouwelijke showbizzcollega’s lijken hun weg naar de cosmetische kliniek al gevonden te hebben. Waarom gaan ze allemaal voor de bijl? En moet Sophie het ook overwegen nu ze bijna veertig wordt? Hoewel ze niet direct staat te juichen bij lichamelijk verval, vindt ze dat botox mensen niet per se mooier maakt.

Loopt Sophie hopeloos achter met haar mening dat je het verval maar beter kunt omarmen? Of leidt deze zoektocht bij haar tot de conclusie dat er niks mis is met een goedje dat rimpels als sneeuw voor de zon laat verdwijnen?

In een serie van acht afleveringen zien we bij BNN de persoonlijke zoektocht van Sophie. Het onderwerp blijkt een groot taboe. Welke BN’ers durven er eerlijk voor uit te komen dat zij ooit ‘iets hebben laten doen’ en waarom doen ze het? En zijn er ook manieren waarop vrouwen relaxter om kunnen gaan met hun ouder wordende zelf, zonder ingrepen?

Sophie: “Ik ben bijna veertig en het gaat best hard nu: het is allang niet meer alleen de fronsrimpel, die kreukels steken nu wel zo’n beetje overal de kop op. Ik heb een leeftijd waarop veel collega’s al lang naar de botox en de fillers hebben gegrepen.

Aan de ene kant zou ik juist de ouderdom willen omarmen, aan de andere kant wil ik ook ‘zo lang mogelijk mee gaan’. Ben ik conservatief als ik neig om het niet te doen? Of zijn mijn ideeën over het onderwerp achterhaald? Redenen genoeg voor mij om dit eens grondig uit te zoeken.” [Radiowereld.NL]