BBC gestart met live terugspoelen voor radio

De BBC biedt haar luisteraars via het internet nu de mogelijkheid om live terug te spoelen. Wie luistert via de website van de BBC ziet dat er aan radioplayer een extra zoekbalk is toegevoegd. Hiermee kan de luisteraar naar elk punt van het uitgezonden programma terugspoelen.

Het markeerpunt in de zoekbalk geeft in eerste instantie aan waar de “live” uitzending zich bevindt. Wie het markeerpunt vastpakt en naar links schuift komt in het eerdere gedeelte van de uitzending. Teruggespoeld kan worden tot het begin van het radioprogramma.

De service is vergelijkbaar met de dienst “Begin gemist” wat diverse aanbieders van interactieve televisie aanbieden. Alleen gaat bij deze service met een druk op de knop gelijk naar het begin van het programma.

Live terugspoelen is beschikbaar bij zowel de landelijke als lokale radiozenders van de BBC. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten