Radio 10 twee jaar succesvol terug op FM

Radio 10 is woensdag precies twee jaar terug op FM. In deze twee jaar heeft Radio 10 het aantal luisteraars verdubbeld naar 1,3 miljoen verschillende luisteraars per week. Ook verdriedubbelde het marktaandeel in de groep luisteraars 20 tot 49 jaar naar 5,1% (bron NLO juni-juli 2015).

Algemeen Directeur Carlo de Boer van Radio 10: “Het gaat goed met Radio 10. Nadat het radiostation 10 jaar lang niet te horen is geweest op FM, heeft de luisteraar Radio 10 weer snel ontdekt en geaccepteerd. Je hoort Radio 10 dan ook steeds vaker aanstaan.

Nadat we onze programma’s hebben vernieuwd met Tim Klijn in de morgen en Rob van Someren in de avondspits zit de groei er goed in. We kunnen twee jaar na de terugkeer op FM dus wel spreken van een zeer succesvolle comeback op FM.

Overigens zijn we niet van plan om stil te zitten en komen we binnenkort met nog een aantal verrassingen zoals een nieuwe editie van de Top 4000 in december en onder andere een nieuwe website.”

Radio 10 was voor het eerst te beluisteren op 4 april 1988 en is hiermee het langst uitzendende commerciële radiostation van Nederland. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten