Gert-Jan van Ackooij naar Veronica; Martijn Muijs naar de middag

Gert-Jan van Ackooij stapt over van Radio 538 naar Radio Veronica. Vanaf maandag vervangt hij Martijn Muijs in de vroege ochtend. Muijs is voorlopig in de middag te horen als vervanger van Patrick Kicken. Volgens Radio Veronica zit Kicken momenteel ziek thuis.

Van Ackooij was sinds januari 2014 te horen op Radio 538 waar hij in de nacht te horen was. Ook presenteerde hij regelmatig ‘Het beste van Evers Staat Op’ op zaterdagochtend.

Patrick Kicken?
Wat er precies met Patrick Kicken aan de hand is, is niet bekend. Radio Veronica wil tegenover Radio.NL niet meer los laten dan dat hij ziek is. Er gaan echter geruchten dat de deejay van de zender is gehaald en niet meer terugkomt. Martijn Muijs schuift daarom door naar de middag van 16.00 tot 20.00 uur.

Marktaandeel Radio Veronica
Het marktaandeel van Radio Veronica staat momenteel onder druk. De afgelopen jaren is het marktaandeel fors gedaald. Sinds de recente wijzigingen in februari zijn er nog weinig tekenen van herstel zichtbaar. Wel meldt Radio Veronica trots dat ze het afgelopen jaar gestegen zijn bij mannen tussen 35 en 49 jaar.

Patrick Kicken is al ruim 11 jaar te horen op Radio Veronica. Sinds de zomer van 2004 heeft Patrick Kicken diverse radioprogramma’s gepresenteerd, waaronder Kicken Wordt Wakker!, Keihard Kicken, PK @ Veronica, Weekend Hotline, Kicken’s Volle Vrijdag Show en Kicken’s Weekend Kick Off. Op HitRadio Veronica presenteerde hij in 2010 en 2011 de HitRadio Veronica Top 30.

Voor hij bij Radio Veronica kwam was hij ruim 8 jaar lang te horen op 3FM. In de uren van de Tros presenteerde hij sinds 1995 op 3FM de Mega Top 100, Havermoutshow, Nachtwacht, Kicken voor je kiezen en Tussen Happen en Stappen. Daarnaast was hij teven korte tijd producer/co-host bij Stenders Vroeg. Kicken begon zijn radiocarrière bij Radio Veronica Anders Maaseik, CRM Radio, Falcon Radio en Royaal FM. [Radiowereld.NL]