Kort media nieuws uit de krant: donderdag 27 februari 2003

Met het vertrek van twee hoge bestuurders van de Italiaanse publieke omroep, de Rai, lijkt een binnenbrand in de Italiaanse regeringscoalitie vakkundig te zijn geblust.

Na enkele dagen van heftig debatteren en touwtrekken tussen de top van de Rai en de regering besloten de president van de Rai, Antonio Baldassare, en een van de vooraanstaande leden van zijn bestuur, Ettore Albertoni, hun ontslag in te dienen.
>> Lees Verder >>

DELTA Kabelcomfort B.V. heeft het advies van de Zeeuwse Programmaraad om Radio192 op de kabel toe te laten, overgenomen. Binnenkort zal het programmapakket wijzigen. Radio192 komt in de plaats van Radio Nationaal.
>> Lees Verder >>

“Eindelijk weer iets fatsoenlijks op tv.” Dat is de slogan van Veronica waarmee de momenteel sukkelende tv-zender vanaf 15 maart een nieuwe start hoopt te maken. De nieuwe programmadirecteur Bert van der Veer timmerde in korte tijd een nieuwe programmering in elkaar die voor 80 procent uit Nederlands product bestaat en met een hoofdrol voor rechtstreekse televisie.
>> Lees Verder >>

De televisierubriek Vijf in ’t Land (RTL5) verdwijnt vrijdag definitief van het scherm. Volgens een woordvoerder van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin) trok het programma niet genoeg kijkers in de doelgroep (mannen). Een opvolger is er niet.
>> Lees Verder >>

De Volkskrant heeft de samenwerking met columnist Mohammed Benzakour beëindigd nadat hij was betrapt op plagiaat. Dat staat donderdag in het ochtendblad.
>> Lees Verder >>