Van Inkel neemt afscheid van Radio 5: Ontzettend van genoten

Jeroen van Inkel heeft, ondanks dat hij na ruim 2,5 jaar vertrekt, ontzetten genoten van het maken van de dagelijkse ochtendshow op NPO Radio 5. Vrijdagochtend was de deejay voor het laatst te horen op de publieke seniorenzender.

Van Inkel neemt afscheid van Radio 5: Ontzettend van genoten Het laatste uur van “Je dag is goed” gebruikte van Inkel om zijn favoriete Radio 5 hits te draaien.

Kort voor 10 uur begon hij als grap de speech van het verdwijnen van Veronica uit 1974 voor te lezen, om daarna alsnog ter zake te komen.

Vrienden, we gaan er geen drama van maken”, aldus de deejay. “Een mooi moment om even bij stil te staan, maar niet te lang. Want zo erg is het nou ook weer niet. Dank je wel voor het luisteren naar de show, ik hoop dat je het leuk vond. Ik heb er zelf ontzetten van genoten om elke dag om 5 uur die wekker te horen afgaan.

Mijn zielige lichaam uit bed te slepen en onder de douche. Dan naar de studio en heel veel plezier te hebben met het maken van Je dag is goed. Bedankt voor het luisteren.

Bij de Radio 5 luisteraars zal er met verschillende gevoelens naar zijn afscheid geluisterd zijn, want niet iedereen kon Van Inkel op de zender waarderen.

Vandaag de laatste keer dat je Je dag is goed kan beluisteren op Radio 5 en ik weet dat er mensen zijn die een zucht van verlichting slaken”, refereerde Van Inkel eerder in de uitzending. Vooral in het begin waren er klachten dat hij te snel praatte.

Vanaf oktober is Van Inkel op NPO Radio 2 te horen. Hij gaat hier in het weekend tussen 7 en 10 uur ‘Rinkeldekinkel’ presenteren. Van Inkel is daarnaast de eerste deejay die overstapt van 5 naar 2. Over het algemeen maken zij namelijk de overstap van 2 naar 5.

De komende weken is Astrid de Jong in de ochtend te horen. Vanaf oktober neemt Bert Haandrikman het stokje over met “Goeiedag Haandrikman.” [Radiowereld.NL]
Foto: video still Instagram