Stoelendans bij ochtendradio in Melbourne

KIIS 101.1 en Nova 100 in het Australische Melbourne starten 2016 met veranderingen in de ochtend. Meshel Laurie verhuist van Nova naar rivaal KIIS, terwijl zij bij Nova vervangen wordt door Chrissie Swan, die jarenlang te horen was in de ochtend op KIIS-voorloper Mix 101.1.

Chrissie Swan vormde drie jaar lang met Jane Hall een duo in de ochtend op Mix 101.1. Toen de zender begin 2014 werd omgedoopt tot KIIS 101.1 mocht Swan haar spullen pakken. Hall bleef ’s ochtends te horen op KIIS, maar kreeg hulp van Matt Tilley.

Maar in tegenstelling tot Sydney is het KIIS in Melbourne nog niet gelukt om haar directe rivalen, Hit 101.9 The Fox en Nova 100, te verslaan.

Na nog een jaar in de ochtend heeft Jane Hall besloten te stoppen met radio maken. Ze wil zich weer meer gaan concentreren op haar acteercarrière. Hall was jarenlang te zien als Rebecca in de soap Neighbours.

Met ingang van 2016 is daarom Meshel Laurie samen met Matt Tilley in de ochtend te horen op KIIS 101.1. Laurie maakt de overstap van rivaal Nova 100, waar ze sinds 2013 de ochtendshow presenteert met Tommy Little. Saillant detail is dat Laurie destijds Dave “Hughesy” Hughes en Kate Langbroek verving, het huidige middagduo van KIIS 101.1.

De plek van Laurie bij Nova wordt dus ingenomen door Chrissie Swan. Onduidelijk is nog of zij de ochtendshow met Tommy Little gaat presenteren, of dat er een heel nieuw team komt.

Niet alleen in Melbourne vinden er veranderingen plaats in de ochtend. Ook in Sydney vinden er wijzigingen plaats en start Hit 104.1 2Day FM weer met een nieuwe ochtendshow. Het wordt de derde show in drie jaar tijd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten