V-radio keert nog een keer terug

Het talentenstation V-Radio keert zaterdag 10 oktober nog één maal terug. Het is namelijk 10 jaar geleden dat Vereniging Veronica begon met de Veronica Radioschool – later V-Academy, en het daarbij horende internetstation V-radio.

Tussen 10.00 en 18.00 uur maken de talenten die destijds in een van de drie jaargangen student waren, hun opwachting op v-radio.nl.

Geheel in de traditie van Club Veronica, richtte Vereniging Veronica in 2005 ‘De Veronica Radioschool’ op, later omgedoopt tot V-Academy. Deze opleiding was een kweekvijver voor jong mediatalent dat door professionals uit de media werd opgeleid. Naast het runnen van het radiostation V-radio organiseerden de studenten ook ieder jaar de RadioBitch Awards, de radioprijzen voor de vrouwen van de Nederlandse radio.

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Het internet radiostation V-Radio heeft vele top talenten voortgebracht die nog altijd bij ons mooie station werken en ook bij andere. Daar zijn wij als Radio Veronica bijzonder trots op.” Lachend voegt De Zwart eraan toe: “Radio Veronica, wie is er eigenlijk niet groot mee geworden?”

Deejays
Rutger Radstaake opent zaterdag de special uitzending van V-radio. Hij was de deejay die destijds het laatste programma maakte op V-radio. Daarnaast schuiven onder anderen Michael Blijleven, Joost Burger, Maartje Glas (oud-Veronica Radioschool directeur), Frank van ’t Hof en Barry Brand aan. Ze presenteren tussen 10.00 en 18.00 uur in tweetallen en ontvangen gasten in de studio in het Olympisch stadion in Amsterdam-Zuid.

Bekende namen
Bekende radiomakers die hun vlieguren maakten op V-radio zijn o.a.: Martijn Biemans – Radio538, Barend van Deelen – 3FM, Lex Gaarthuis 100%NL, Frank van’t Hof  (foto) – Radio2, Barry Brand (foto) – Radio Decibel, Michael Blijleven – Radio Veronica, Joost Burger – SlamFM, Rutger Radstaake – FunX, Nathan Tamis – 3FM, Maikel Coomans – NPORadio1, Sebas Krijgsman – WerkenFM, John Molenaar KXRadio, Koen Hansen – 100%NL e.v.a.

Barry Brand deejay Radio Decibel, Radioschool lichting 2005-2006: “10 jaar geleden begon voor vele een groot radioavontuur en vandaag de dag zijn nog veel radioschoolleerlingen aan het werk in de radiobusiness. Ik ben zelf erg benieuwd hoe het met iedereen gaat en dat gaan we aankomende zaterdag laten horen op het station waar het voor mij allemaal begon. V-radio.” [Radiowereld.NL]