Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het ‘grotere’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog amper maand te gaan, is het jaar 2010 alweer bijna voorbij. Vele radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de bijgewerkte editie van ‘Het grote Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht’. Later deze maand zal dit overzicht nog één maal bijgewerkt worden.

Q-Top 1000 (vanaf 5 december)
Ook Q-music doet dit jaar weer mee aan het lijstjesfestijn. Dit jaar opent het station de dans op 5 december met de Q-Top 1000. Vijf dagen lang zal het radiostation de 1000 grootste Q-hits draaien. Welke platen dit zijn is natuurlijk door de luisteraars bepaald. Meer info op de website van Q-music.

Top 4000 (vanaf 6 december)
Radio 10 Gold zal voor het zesde jaar op een rij de Top 4000 gaan uitzenden. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit meer dan 40 jaar Top 40. Dit jaar is de lijst vanaf maandag 6 december elke dag te beluisteren tussen 6 en 19 uur. De ontknoping volgt op oudejaarsdag. Voor veel luisteraars belooft de Top 4000 dit jaar een extra feestje te worden aangezien Radio 10 Gold terug is in de ether op AM 828. Michael Jackson had vorig jaar de eer om op de eerste plek te staan met ‘Billy Jean’. Meer info op Radio10Gold.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (vanaf 12 december)
Radio Veronica zal ook dit jaar weer de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ uitzenden. Dit jaar zal de lijst worden uitgezonden van zondag 12 tot en met zondag 18 december. Vorig jaar stond wederom Guns ’N Roses met ‘November Rain’ op één, gevolgd door U2 en Coldplay. Voor de lijst van dit jaar kan nog gestemd worden tot en met 3 december 21 uur via RadioVeronica.nl.

3Voor12 Song van het jaar 2009 (16 december)
3Voor12 zal ook dit jaar weer met een ‘Song van het jaar Top 100’ komen. Op donderdag 16 december zal de lijst tussen 19 en 24 uur te horen zijn op 3FM. De presentatie is in handen van Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Stemmen voor de Song van het jaar 2010 Top 100 kan hier

Top 227 (18 en 19 december)
Het regionale kabelstation Radio 227 zal op 18 en 19 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Sterrenparade Top 100 (vanaf 20 december)
Radio Oost, de omroep voor Overijssel, zendt van 20 tot en met 24 december de Sterrenparade Top 100 uit. De Sterrenparade bevat de 100 beste nummers van eigen bodem en wordt samengesteld door luisteraars van de regionale zender. De lijst is dagelijks tussen 13.30 en 16 uur te horen in het programma Goedemiddag Overijssel. Alle info is te vinden op RTVOost.nl

Winterse 50 (vanaf 24 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakken ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 24 en 26 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan er ook gestemd worden voor de lijst.

Top Serious Request (vanaf 24 december)
Over twee weken zullen drie deejays van 3FM zich weer op laten sluiten in het Glazen Huis in Eindhoven om zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Luisteraars kunnen dan, in ruil voor een donatie, hun favoriete plaat aanvragen. Net als vorig jaar wordt aansluitend de ‘Top Serious Request’ uitgezonden. Dat betekent dat 7 dagen lang de meest aangevraagde platen van de week daarvoor voorbij zullen komen. De Top Serious Request begint op donderdag 24 december nadat de dejays het huis hebben verlaten en eindigt op donderdag 31 december.

Top 2000 (vanaf 25 december)
Een lijst die inmiddels niet meer van de radio weg te denken is, is de Top 2000 van Radio 2. Ook dit jaar begint de Top 2000 al op eerste kerstdag en volgt de ontknoping op oudejaarsdag. Stemmen voor de lijst is niet meer mogelijk en inmiddels is al bekend dat ‘Hotel California’ van The Eagles op de eerste plek is geëindigd. Meer info op Radio2.NL

Klassieke Top 1000 Aller Tijden (vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan via Classicfm.nl

Radio4Daagse (vanaf 28 december)
De laatste vier dagen van het jaar draait Radio 4 weer klassiek op verzoek. Voor het zevende jaar op een rij kunnen luisteraars hun favoriete stukken doorgeven via Radio4.nl. Tevens kunnen luisteraars ook een verhaal of anekdote aan het verzoek toevoegen. De Radio4Daagse is van 28 tot en met 31 december tussen 7 en 20 uur te horen op Radio 4. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, Wouter Pleijsier, Hans van den Boom en Bob van der Houven

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de dertiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl

Fryske Top 100 (31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Vanaf ’s ochtends 6 uur zal de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan nog tot en met 26 december via FryskeTop100.nl

Westlandse 100 (31 december)
Op 31 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl, waarna de lijst op oudejaarsdag tussen 8 en 18 uur uitgezonden wordt.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december draait de regionale zender tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd. Stemmen voor de lijst kan via RTVDrenthe.nl

Donderende 100 (31 december)
De lokale omroep Twente FM knalt voor de 14e keer het jaar uit met de ‘Donderende 100’. Stemmen voor de lijst van via TwenteFM.nl.

Soul Kitchen Top 100 (31 december)
Het internetstation Danceteria  zal op oudejaarsdag de ‘Soul Kitchen Top 100’ uitzenden. Tussen 12 en 18 uur zullen de 100 beste Soul Classics Allertijden voorbij komen. Danceteria is het internetstation van Marcel van Schaik en Ewald van Liempt en is een spin-off van het gelijknamige nachtprogramma dat zij in de jaren ‘90 op Radio 3FM presenteerden.

Buitenland
Radio 2 Vlaanderen komt opnieuw met 1000 Klassiekers. Net als afgelopen jaar zal de lijst van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden door de Vlaamse familiezender. De presentatie van de vierde editie van de 1000 Klassiekers is in handen van Peter Verhulst, Christel van Dyck, Marc Pinte en Dieter Vandepitte. Meer info op Radio2.be

Studio Brussel sluit het jaar af met De Tijdloze. Op donderdag 31 december zullen Roos van Acker en Steven Lemmens de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje zetten. Alle info hierover is te vinden op StuBru.be

Lijst gemist?
Zendt uw radiostation ook een lijst uit aan het eind van het jaar en staat deze er nog niet tussen? Geef het dan door aan de redactie van Radio.NL. [RS/Radio.NL]