100% NL reikt award uit voor Muziekmoment van het Jaar

Ali B en Jeroen van Koningsbrugge zijn één van de genomineerden voor het ‘Muziekmoment van het jaar’, een nieuwe categorie bij de 100% NL Awards van radiozender 100% NL. Deze nieuwe categorie is speciaal voor live muziekmomenten die de Nederlanders dit jaar zijn bijgebleven.

De 100% NL Awards worden op 2 februari voor de zevende keer uitgereikt. Er zijn zeven categorieën, zoals de zanger en zangeres en het album van het jaar.

Eerder op de dag maakte 100% NL de overige genomineerden bekend.

Onder anderen Nick & Simon, Marco Borsato en Kenny B zijn in de race voor meerdere prijzen.

Genomineerden Muziekmoment van het Jaar:
Ali B – Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn (DWDD) Ali B. zingt tijdens De Wereld Draait Door samen met Ruben Annink een ode aan zijn kinderen. Hierin beschrijft Ali dat hij zich nu al probeert voor te bereiden op het moment dat zijn kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig te leven en minder afhankelijk van hun vader worden. Hij en een groot deel van het aanwezige publiek hield het daarbij absoluut niet droog.

Jennie Lena – Who’s Loving You (The Blind Auditions | The voice of Holland) 100% NL Music Director Ronald Sebök: “De verpletterende Blind Audition van Jennie Lena bij The voice of Holland, waarbij alle vier de juryleden onmiddellijk omdraaiden, is inmiddels bijna 2 miljoen keer bekeken. Jennie heeft het nu geschopt tot de laatste 5 kandidaten binnen het team van Anouk, maar wij hopen dat we nog lang plezier van haar gaan hebben.”

Jeroen van der Boom – Mag Ik Dan Bij Jou (Toppers in Concert) Jeroen van der Boom zong deze cover van Claudia de Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’ in een overvolle Amsterdam ArenA tijdens de Toppers-concerten. Dit hoogtepunt werd enthousiast ontvangen door zijn fans en hij besloot het liedje uit te brengen. Wat hem een gouden plaat opleverde!

Jeroen van Koningsbrugge – Wit Licht (The Passion) Tijdens de tv-registratie van The Passion vertolkt Jeroen van Koningsbrugge de rol van Judas. Daar zingt hij het nummer Wit Licht, de nummer 1-hit van Marco Borsato uit 2008, en blaast iedereen omver. Twitter ontploft. Hij brengt het nummer opnieuw uit en beland op nummer 1 in de iTunes Top 100.

Lange Frans & Julia Zahra – Zij Gelooft In Mij (De beste zangers van Nederland) Lange Frans & Julia Zahra maakten tijdens De Beste Zangers Van Nederland indruk met hun versie van ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes. Zangeres Julia Zahra zong het refrein en Lange Frans had z’n eigen, aangrijpende tekst geschreven op de rest van het nummer. En die kwam binnen.

Op 2 februari 2016 zullen de prijzen voor ‘De Muziek van Nederland’ worden uitgereikt aan de winnaars.

Bekijk hieronder alle genomineerden:

Zanger van het Jaar
Dotan
Guus Meeuwis
Jan Smit
Jeroen van der Boom
Kenny B
Marco Borsato
Mr. Probz
Nick & Simon
Nielson
Xander de Buisonjé

Zangeres van het Jaar
Anouk
Caro Emerald
Glennis Grace
Ilse DeLange
Julia Zahra
Leonie Meijer
Maaike Ouboter
Miss Montreal (Sanne Hans)
Sharon Doorson
Trijntje Oosterhuis

Band van het Jaar
3JS
BLØF
Causes
Chef’Special
DI-RECT
Kensington
Racoon
Rondé
The Common Linnets
VanVelzen

Album van het Jaar
3JS – 7
Douwe Bob – Pass It On
Guus Meeuwis – Morgen
Kenny B – Kenny B
Marco Borsato – Evenwicht
Nick & Simon – Open
Nielson – Met De Tijd Mee (deel 2)
Racoon – All In Good Time
The Common Linnets – II
VanVelzen – Call It Luck

Hit van het Jaar
Anouk – Dominique
Armin van Buuren feat. Mr. Probz – Another You
Dotan – Hungry
Douwe Bob – Sweet Sunshine
Guus Meeuwis – Dank Je Wel
Jan Smit – Kleine Superster
Kenny B – Parijs
Kensington – Riddles
Marco Borsato – Mooi
Nick & Simon – Open Je Hart

Doorbraak van het Jaar
Causes
Celine Cairo
Gerson Main
Kenny B
Van Huys Uit

De 100% NL Oeuvre Award werd eerder dit jaar al uitgereikt. Guus Meeuwis ontving in juni de prijs uit handen van Marco Borsato. Stemmen kan hier tot 1 januari 2016 [Radiowereld.NL]