Is FakeTV de oplossing tegen woninginbraak?

[Update1] FakeTV bestaat al sinds 2009. Afgelopen week kwam het bedrijf wederom in het nieuws. FakeTV zou iets nieuws zijn. Het moet inbrekers buiten de deur houden. Maar is het echt nodig om FakeTV voor 30 tot 40 euro aan te schaffen?

FakeTV is een apparaat dat het licht van een tv-toestel na moet bootsen, waardoor het lijkt alsof iemand thuis is. Het apparaat maakt gebruik van felle LED’s. Daarmee wordt een kamer verlicht alsof er een echte televisie aan staat, wat inbrekers op afstand moet houden.

Wie geen geld wil betalen voor FakeTV kan ook gewoon het tv-toestel aan laten staan aangezien het stroomverbruik van een moderne TV tegenwoordig zo laag is. Volgens deskundigen is Fake TV dan ook totaal overbodig. Het apparaat kost, net als een tv-toestel, ook stroom en het moet ook nog worden aangeschaft.

Op dit moment krijgen bewoners van vijfhonderd woningen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West een nep-televisie in huis om inbrekers af te schrikken.

Amsterdam is volgens het stadsdeel de eerste gemeente die een proef met deze methode doet omdat daar de afgelopen jaren de meeste inbraken plaatsvonden. De inzet van de apparaten maakt deel uit van het zogeheten Masterplan Woninginbraken, een samenwerking met bewoners, politie en woningcorporaties. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email