VS: Ed Lover nieuwe ochtenddeejay Boom 107.9 Philly

Voormalig MTV-ster Ed Lover keert terug in de ochtend op de radio. Vanaf 11 januari presenteert hij de dagelijkse ochtendshow op Boom 107.9 (WPHI) in Philadelphia, een zender met uitsluitend “Throwback Hip-hop.”

Boom 107.9 draait uitsluitend hip-hop klassiekers uit de jaren ’90 en ’00. Het station is één van de pioniers van dit format, dat sinds vorig jaar in steeds meer radiomarkten in de VS te ontvangen is. En wat past daar beter bij dan één van de iconen uit de rapwereld van de jaren ’90?

In de jaren ’90 presenteerde Lover, die officieel James Roberts heet, zeven jaar lang samen met Doctor Dré (Andre Brown en niet te verwarren met rapper Dr. Dré) het legendarische hip-hop programma Yo! MTV Raps. Mede dankzij dit succes besloot Hot 97 (WQHT), toen het in 1993 als eerste radiozender overstapte op een ‘all hip-hop format’, het duo in te huren voor de ochtendshow. En met succes, want twee jaar later was Hot 97 de best beluisterde radiozender in New York City.

Van 2002 tot en met 2010 was Lover te horen op rivaal Power 105.1, waar hij ook een flink aantal jaren de ochtendshow presenteerde. Daarna ging hij aan de slag bij Sirius XM, aanbieder van satellietradio in de VS.

Begin volgend jaar keert Lover terug op aardse radio als ochtenddeejay bij Boom 107.9. In eerste instantie alleen in Philadelphia, maar het is de bedoeling dat de show middels syndication ook op andere radiostations in de VS uitgezonden gaat worden.

Overigens gaat Lover de ochtendshow niet alleen presenteren. Hij krijgt hulp van rapster Simone “Monie Love” Gooden. Zij is momenteel al in de ochtend te horen op Boom 107.9. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten