Nationale IQ Test 2016 zaterdagavond op RTL4

[Update] RTL 4 start zaterdagavond (2 januari) vanaf 20.00 uur met de eerste ‘Nationale IQ Test 2016’. De test met 50 IQ vragen wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge. Aan de test doen acht BN’ers mee die hun IQ durven te laten testen.

Nationale IQ Test 2016 zaterdagavond op RTL4 Dit jaar doen de volgende bekende Nederlanders mee aan de test.

Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538 deejay). Klaas van der Eerden (cabaretier en televisiepresentator), Linda Hakeboom (presentatrice van o.a. Rambam), Diederik Jekel (journalist), Manon Meijers (stylist en presentatrice), Henk Schiffmacher (tatoeëerder, schrijver, kunstschilder) en Marianne Vos (olympisch kampioen wielrennen).

Acteur Géza Weisz heeft zich afgemeld door ziekte. Expeditie Robinson finalist Oscar Aerts neemt zijn plaats in.

Naast deze acht bekende Nederlanders maken ook vijf publieksgroepen ‘De Nationale IQ Test 2016’. Dit jaar zijn dat de blondjes, de personal trainers, de juffen, de advocaten en de mannen.

IQ Beau en Jeroen inmiddels bekend
De test als al afgelegd door Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge. Beau behaalde een IQ van 119, Jeroen een IQ van 125.

In 2012 haalde Dolores Leeuwin, bekend van het ‘Klokhuis’ en ‘Het Sinterklaasjournaal’ de hoogste score bij de BN’ers met 159 IQ-punten, Judoka Mark Huizinga scoorde 142 in 2010 en Rob Oudkerk 137 in 2002. In 2007 ging de twijfelachtige eer van de laagste score naar Bonnie St. Claire. Zij scoorde ‘slechts’ een IQ van 52. [Radiowereld.NL]