Search
Close this search box.

Slechte kijkcijfers in Amerika voor uitreiking Oscars

De Oscars, het feestje van de filmindustrie, wordt steeds minder bekeken. Van alle Amerikaanse huishoudens stemde zondagavond slechts een kwart af op de uitreiking van de Oscars. Een diepepunt voor de Oscars waar dit jaar alleen blanken winnaars zijn.

In acht jaar tijd zijn de kijkcijfers niet zo laag geweest van de Oscaruitreiking volgens Variety, op basis van cijfers van Nielsen. Slechts 23 procent van de huishoudens in de 56 belangrijkste Amerikaanse steden keken naar de door Chris Rock gepresenteerde show.

Van alle ingeschakelde televisies stond 36 procent afgestemd op de Oscar-ceremonie. Eind deze week worden de definitieve kijkcijfers bekengemaakt.

Nederland
In Nederland heeft Film 1 besloten om de Oscars niet meer uit te zenden. Vorig jaar keken te weinig mensen naar de Oscars. Daardoor heeft Film 1 dit jaar besloten geen aandacht te geven aan de uitreiking.

Net5
Maar Net5 zal maandagavond wel een korte samenvatting van de Oscars uitzenden. Dinsdag wordt bekend hoeveel Nederlands nog interesse hebben in de Oscars. [Radiowereld.NL]

Update
De samenvatting van de uitreking van de Oscars 2016 trok 161.000 kijkers. De korte reportage ‘Bridget in Hollywood The Oscars 2016’ van 10 minuten trok 212.000. En de ‘Rode Loper Live Oscar Night’ had zondagavond maar 72.000 kijkers.

Gerelateerde berichten