Eigenaar Qmusic in verzet tegen radioreus Talpa

Het Belgische mediaconcern De Persgroep is van plan zijn belangen te verdedigen tegenover de geplande samenwerking op het gebied van radio tussen Talpa en De Telegraaf mediagroep. Dit zegt Persgroep topman Christian Van Thillo in een interview met het FD.

Eigenaar Qmusic in verzet tegen radioreus Talpa Begin dit jaar werd bekend dat Talpa en TMG hun huidige radioactiviteiten gaan onderbrengen in een nieuw bedrijf, waarvan Talpa het grootste aandeel in handen krijgt.

Dat betekent dat Talpa naast Radio 538 en Slam ook de touwtjes in handen krijgt bij Sky Radio en Radio Veronica.

De nieuwe radiogroep scoort een marktaandeel van ruim 25%. De grootste commerciële tegenhanger is De Persgroep met Qmusic dat een marktaandeel van ruim 9% scoort.

“We gaan kijken wat dit betekent voor de concurrentie”, aldus Van Thillo in het FD. “We gaan onze belangen verdedigen. Dat is logisch, dat zou elk bedrijf in deze situatie doen. Dit stelt ons wel voor een uitdaging.” Het verkopen van Qmusic is volgens Van Thillo geen optie. “Dan vecht ik liever terug.”

In hetzelfde interview liet Van Thillo weten graag de FD Mediagroep te willen inlijven. FD is eigenaar van de commerciële zender BNR Nieuwsradio. [Radiowereld.NL]