Radio.NL Terug in de Tijd met de tv-commercial van Kink FM

Radio.NL gaat regelmatig keer terug in de tijd. Deze week met de tv-commercial voor Kink FM. Nederland maakte op 1 oktober 1995 kennis met Kink FM, een alternatief station op de kabel opgericht door Rob Stenders en Jan Hoogesteijn. Het station kwam op de plek van RTL Rock Radio.

Om Kink FM te promoten kwam er een tv-commercial, waarin de muzieksoorten die niet op Kink gedraaid werden als kleiduiven uit de lucht geschoten werden.

Kink FM is altijd een klein radiostation geweest, maar wel één met een grote schare fans. Wijlen Arjen Grolleman was het boegbeeld van Kink FM en vocht continu voor het voortbestaan van de radiozender. In januari 2010 overleed de Grol. Ruim een jaar later besloot eigenaar Veronica de stekker uit het radiostation te trekken.

Deze week werd bekend dat Kink FM nieuw leven wordt ingeblazen. Vooralsnog via internet. Oprichter Jan Hoogesteijn heeft de rechten voor het merk Kink weer in handen gekregen en laat hierdoor het legendarische merk terugkeren in het Nederlandse radiolandschap.

Heb jij nog leuke, mooie, grappige of ontroerende radio fragmenten en wil je ze delen met de Radio.NL lezers, laat het weten via deze pagina. [Radiowereld.NL]