Zoek
Sluit dit zoekvak.

Agentschap Telecom haalt illegale zender bij Dalfsen uit de lucht

Het Agentschap Telecom heeft donderdagavond een illegale zender bij Dalfsen uit de lucht gehaald. Dat gebeurde op verzoek van de politie. De zender, vermoedelijk van De Drommelse Jongens, zat op 18 meter hoog in een uitkijktoren, zo meldt RTV Oost.

Agentschap Telecom haalt illegale zender bij Dalfsen uit de lucht De apparatuur is in beslag genomen inclusief de zender en een aggregaat.

Reden om de zendinstallatie in beslag te nemen was de combinatie van de aanwezigheid van het aggregaat en de droogte in het bos. Dat veroorzaakte volgens de politie gevaar” aldus RTV Oost.

De antenne van de zendinstallatie is niet weggehaald, die zit nog op de uitkijktoren. Drommelse Jongens zond uit via 95.90 MHz vanuit Dalfsen.

Dweilen met de kraan open
Bij de onbemande zender Distel FM is deze week de complete zendmast verwijderd en meegenomen door Agentschap Telecom. Distel FM was te horen via 94.50 MHz met 1600 watt op 30 meter hoogte. Het AT werd hierbij begeleid door maar liefst 4 politie auto’s.

Foto: Facebook
En afgelopen dinsdag werd een illegale amateur aan de Goorskottendwarsweg in Albergen door de politie uit de lucht gehaald. De mast van 40 meter is daar ook in beslag genomen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten