Zoek
Sluit dit zoekvak.

Langste TV-uitzending van het jaar in juni bij RTL 7

Over precies een maand vormt het historische ‘Circuit de la Sarthe’ het toneel van de 84e editie van de 24 uur van Le Mans. Via RTL 7 en Rtlgp.nl is de race 24 uur lang te volgen. Vanaf 14.00 uur wordt uitgebreid voorbeschouwd en na afloop wordt er rond de podiumceremonie teruggeblikt.

Met de meer dan 24 uur lange uitzending is ‘RTL GP: 24 uur van Le Mans’ de langste televisie-uitzending van het jaar. De uitzending loopt van 18 juni 14.00 uur tot 19 juni 15.30 uur bij RTL 7.

Acteur Brad Pitt geeft zaterdag 18 juni om 15.00 uur het startsein waarna de race live te volgen is via RTL 7. Onder leiding van de Nederlandse autosport-expert Allard Kalff staat een team van commentatoren en deskundigen klaar om alle ins- en outs rondom de 24-uursrace te verslaan.

Nederlandse kanshebbers
De Nederlanders zijn dit jaar goed vertegenwoordigd in het deelnemersveld en zijn kandidaat voor een podiumplaats binnen hun klasse. Vier coureurs uit eigen land nemen het tegen elkaar en de rest van de wereld op in de strijd in de LMP2-klasse. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde en Nick de Bruijn debuteren dit jaar in de 24 uur van Le Mans bij het gerenommeerde Jota Sport. Jeroen Bleekemolen verschijnt met een Oreca-Nissan van Murphy Prototypes voor de elfde keer aan de start van de 24 uur van Le Mans. Ho-Pin Tung klimt achter het stuur van een Nissan-aangedreven Alpine.

De 24-uur van Le Mans
De 24-uur van Le Mans is de grootste en oudste race voor sportauto’s ter wereld en trekt jaarlijks zo’n 300.000 toeschouwers. Wereldwijd wordt de race op televisie gevolgd door zo’n 200 miljoen fans. De winnaar legt in 24-uur ruim 5000 kilometer af, de gemiddelde snelheid ligt dan ook op 210 kilometer per uur. Er worden topsnelheden van 350 km/u bereikt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten