Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Continu zoekt adoptiestation voor radio item De Tracktocht

Het regionale commerciële station Radio Continu is op zoek naar een nieuw adoptiestation voor “De Tracktocht.” Na bijna 15 jaar neemt middagdeejay Stefan Leur afscheid van het radio item. De Tracktocht was tot en met 2002 te horen bij Cobus Bosscha op 3FM.

De Tracktocht was bedoeld als een zoektocht in albumland naar leuke tracks. Na enkele jaren besloot Bosscha afscheid te nemen van het item. Hij vond het echter zonde om het item helemaal te laten verdwijnen en ging daarom op zoek naar nieuwe adoptieouders.

Uiteindelijk wonnen radiodeejays Stefan leur en Christiaan keur de strijd om De Tracktocht en verhuisde het item naar Rebecca Radio, een regionaal commercieel radiostation in Noord- en Oost-Nederland, waar beide heren werkzaam waren.

Sinds enkele jaren is De Tracktocht te horen op Radio Continu, waar Leur de middagshow presenteert. Wel heeft het item de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Zo wordt er nu eerst aan een rad geslingerd om te bepalen hoe luisteraars een track kunnen aanvragen (bijvoorbeeld sms, mail of telefoon).

De uitgekozen track wordt niet alleen gedraaid, maar ook opgenomen in “de luisteraars lijst.” En mensen kunnen daarop stemmen via de site van Radio Continu. Aan het eindje van het jaar wordt de track met de meeste stemmen “Het verzoekje van 2016” en beloond met een grote prijs.

Nu heeft ook Leur besloten afscheid te nemen van De Tracktocht en daarom wordt er gezocht naar een nieuw adoptiestation om het item onder te brengen. Leur: “We verloten dit mooie radio item inclusief op maat gemaakte vormgeving. We doen dit op een eerlijke manier en gooien alle namen in een heuse glazen pot. Op woensdag 13 juli trekken we daar live op de radio een winnaar uit.”

Om te laten zien dat er ook echt geloot wordt, is de ontknoping ook live te volgen via de webcam van Radio Continu. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten