RTL Late Night in het teken van volkszanger Andre Hazes

In ‘RTL Late Night’ is donderdagavond een nieuw nummer van de overleden volkszanger André Hazes te horen: ‘Op de schoorsteen staat een foto’. Hij schreef het nummer met zijn neef Tony Le Roy en nam het oorspronkelijk in 1980 op voor zijn album ’n Vriend.

RTL Late Night in het teken van volkszanger Andre Hazes Uiteindelijk paste het nummer niet voldoende bij de sfeer van het album.

De opnames waren jarenlang onvindbaar en werden eigenlijk als verloren beschouwd.

Nu het is teruggevonden wordt het ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag donderdag alsnog uitgebracht.

RTL Late Night
De gehele uitzending staat in het teken van de bijna 12 jaar geleden Amsterdamse volkszanger. Aan tafel spreekt Humberto met zijn dochter Roxeanne Hazes, platenbaas Kees de Koning en André’s producer John van de Ven. Met Frits Spits en Lil’ Kleine gaat Tan in op de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op de Nederlandse muziekwereld. Douwe Bob en Guus Meeuwis treden op in de studio.

André Hazes brak in 1980 definitief door met het album ’n Vriend. Sindsdien scoorde hij veel hits waaronder de smartlap ‘Een beetje verliefd’, ‘Met bloed zweet en tranen’ en ‘Wij houden van oranje’. Pas na zijn dood scoorde hij voor het eerst een nummer één hit met ‘Zij geloof in mij’. Hazes overleed op 23 september 2004. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten